Kompaniji DoMEn dodijeljene dvije nagrade za društveno odgovorno poslovanje u Crnoj Gori

Kompaniji DoMEn dodijeljene dvije nagrade za društveno odgovorno poslovanje u Crnoj Gori

Pažnja, pažnja – prethodne sedmice smo dobili čak dvije nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje – Nagradu za filantropiju ISKRA 2018, za “Doprinos na nacionalnom nivou”, i nagradu za brigu o zajednici, koju nam je uručila Unija poslodavaca Crne Gore!

Godišnju nagradu za filantropiju ISKRA dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo (FAKT), u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu. Ovom nagradom se tradicionalno odaje priznanje izuzetnim filantropskim dostignućima, a iz godine u godinu, ona ima za cilj da prepozna i istakne pojedince i organizacije čiji doprinos utiče na poboljšanje kvaliteta života, zajednice, kao i same države.Uzimajući u obzir navedeno, ponosni smo što su zapažene i, na ovaj način nagrađene, brojne aktivnosti koje je kompanija DoMEn sprovela u prethodnom periodu, a koje su imale za cilj promociju STEM obrazovanja u Crnoj Gori, naročito kada su u pitanju mlađe generacije.

“Priliku da upravljamo crnogorskim nacionalnim internet domenom istovremeno vidimo i kao privilegiju, i kao obavezu, odnosno odgovornost da uzvratimo zajednici čiji smo dio, time što ćemo osnažiti IT sektor u Crnoj Gori. Naš fokus je uglavnom na STEM edukaciji, budući da smo vođeni željom da stvorimo bolju budućnost za našu djecu – budućnost koja će im pružiti što više izbora u pogledu obrazovanja, rada i načina života. ”

Predrag Lešić,  Izvršni direktor kompanije DoMEn, prilikom dodjele nagrade ISKRA

Drugu nagradu uručila nam je Unija poslodavaca Crne Gore, koja je prepoznala naš rad u oblasti društveno odgovornog poslovanja. Ovom prilikom dodijeljena nam je nagrada za “Brigu o zajednici“ u kategoriji malih preduzeća. Prestižne nagrade koje dodjeljuje Unija poslodavaca Crne Gore, imaju za cilj promociju najboljih praksi u domenu društveno odgovornog poslovanja, kao i kompanija koje su posvećene društvenoj odgovornosti.

Tokom proteklih deset godina, investirali smo više od milion eura u strateški izabrane nacionalne projekte, u cilju predstavljanja benefita koje digitalna ekonomija donosi građanima Crne Gore i firmama koje posluju na našoj teritoriji, pripremajući mlade ljude za rad i razvijajući lokalnu startup scenu. Većina projekata je pokrenuta ubrzo po osnivanju kompanije DoMEn, a neki od njih su: Domenova Škola programiranja  (kurs programiranja za starije osnovce i srednjoškolce, u trajanju od dva semestra, koji se organizuje u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta Crne Gore), Olimpijada znanja (nacionalno takmičenje koje se organizuje u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom, a u prethodnih 9 godina je okupilo preko 3.600 učesnika), FIRST LEGO Liga (takmičenje u robotici za uzrast od 9 do 16 godina, razvijeno u cilju podsticanja interesovanja djece za nauku i tehnologiju, koji vodi Fondacija mladih pronalazača Crne Gore), Spark.me konferencija (jedna od najvećih tehnološkoh i marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je od svog prvog izdanja, pa do danas, okupila preko 80 govornika i 3.000 učesnika iz 30 zemalja), i mnogi drugi.

Ukoliko želite da saznate više o našim društveno odgovornim aktivnostima i njihovom doprinosu crnogorskom društvu, pogledajte naš CSR izvještaj.

Autor:

Sanja Gardasevic

Uslovi korišćenja

Copyright © Domain.me, 2008-2019

Kompanija doMEn d.o.o. koristi informacije dostavljene na ovom obrascu da bi bila kontaktu sa korisnicima, kao i da obezbijedi redovna ažuriranja i promociju.Obavijesti nas na koji te način možemo kontaktirati: email, direktna pošta, prilagođeno online reklamiranje. Takođe se, u svakom trenutku možeš predomisliti klikom na "unsubscribe" link koji možeš naći u dnu svakog e-mail-a koji ti pošaljemo, ili tako što ćeš nas kontaktirati na newsletter@domain.me. Prikupljene informacije neće biti zloupotrijebljene. Za više informacija o našim načelima privatnosti, pogledaj Uslove korišćenja. Klikom na "subscribe", slažeš se da možemo obrađivati tvoje informacije u skladu sa ovim uslovima. Kao marketing platformu koristimo MailChimp. Klikom na "subscribe" dozvoljavate prebacivanje informacija osebi na Mail Chimp radi dalje obrade. Za više informacija o MailChimp načelima privatnosti klikni ovdje.