Kompaniji doMEn po drugi put dodijeljena nagrada za filantropiju ISKRA za doprinos na nacionalnom nivou

Kompaniji doMEn po drugi put dodijeljena nagrada za filantropiju ISKRA za doprinos na nacionalnom nivou

Pažnja, pažnja! Ponosni smo što sa vama možemo da podijelimo da je kompaniji DoMEn, po drugi put, dodijeljena nagrada za filantropiju ISKRA za doprinos na nacionalnom nivou

Nagradu za filantropiju “Iskra” dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo – fAKT, uz podršku partnera, donatora i prijatelja u saradnji sa Evropskom komisijom, Fondom braće Rokfeler i Fondacijom “Ćano Koprivica”. Težnja ove značajne nagrade je da prepozna organizacije i pojedince koji su nesebičnim djelovanjem doprinjeli opštem dobru i razvoju građanskog društva u Crnoj Gori.

Kompanija doMEn je, kao što to već i sami znate, prethodnih 13 godina poslovanja bila posvećena ulaganju i pokretanju projekata koji za cilj imaju da osnaže crnogorsku zajednicu ka usvajanju novih tehnologija i znanja, za koje je opredijeljeno preko 1,2 miliona eura. Zbog svojih mnogobrojnih aktivnosti usmjerenih ka stvaranju i promovisanju tehničkih obrazovnih mogućnosti za crnogorsko društvo, posebno kada se radi o osnovcima i srednjoškolcima, prepoznata je i, po drugi put, nagrađena nagradom ISKRA za doprinos na nacionalnom nivou. 

“Od prvog dana poslovanja okrenuti smo mladim ljudima, jer ono što je i bila želja jeste da damo mladima potreban alat, a time i mogućnost da budu bolji od nas. Kompanija doMEn će i u budućnosti biti okrenuta mladima, nauci i obrazovanju jer je to nešto što mora biti pokretačka snaga ovog društva i jedna od stvari po kojoj želimo da nastavimo da budemo prepoznati.”

Predrag Lešić, Izvršni direktor kompanije DoMEn, prilikom dodjele nagrade ISKRA 

Nagradom “Iskra”  se tradicionalno odaje priznanje izuzetnim filantropskim dostignućima, a iz godine u godinu, ona ima za cilj da prepozna i istakne pojedince i organizacije čiji doprinos utiče na poboljšanje kvaliteta života, zajednice, kao i same države. Uzimajući u obzir navedeno, ponosni smo što su ne samo zapažene već i, na ovaj način nagrađene, brojne aktivnosti koje je kompanija DoMEn sprovela u prethodnom periodu, a koje su imale za cilj promociju STEM obrazovanja u Crnoj Gori, naročito kada su u pitanju mlađe generacije.

Tokom 2021. godine, kompanija doMEn realizovala je projekte među kojima su: Spark.me startap avantura (takmičenje na osnovu kojeg se mladima pruža mentorska i finansijska podrška iz nagradnog fonda od 60 000 EUR, kako bi svoje ideje realizovali u praksi i doprinijeli razvoju crnogorske privrede), DoMEn škola programiranja (dvosemestralna obuka programiranja za osnovce i srednjoškolce pokrenuta u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta Crne Gore kroz koju je za 13 godina svog postojanja prošlo više od 1200 polaznika), Moje buduće STEM zanimanje (jedinstveni društveno odgovorni projekat čiji je cilj da se mladima pruži prilika da, prije odabira svog budućeg zanimanja, posjete stručnjake iz oblasti koje su im privlačne i upoznaju se sa svim aspektima odabranog zanimanja u praksi, EYCA aplikacija (aplikacija koja omogućava mladima da sve benefite Evropske omladinske kartice sada koriste digitalnim putem).

Pored toga, u prethodnih 13 godina realizovani smo i projekte:  FIRST LEGO Liga (takmičenje u robotici za djecu od devet do šesnaest godina organizovano od strane Fondacije ,”Mladi pronalazači Crne Gore”, za svojih pet godina postojanja u Crnoj Gori angažovalo je devet timova iz šest gradova koji su osvojili tri medalje sa međunarodnih takmičenja), Olimpijada znanja (nacionalno takmičenje koje se održava u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom i koje je zabilježilo više od 3,600 polaznika), Spark.me konferencija (jedna od najvećih tehnoloških/biznis konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je od 2013. godine do danas ugostila više od 85 govornika i preko 3,700 učesnika iz preko 30 zemalja svijeta) i mnoge druge.

Ono što moramo naglasiti jeste da nam posebno zadovoljstvo predstavljaju uspjesi koje postižu polaznici naših edukativnih programa, kako osnovci i srednjoškolci – ambasadori Crne Gore na velikim međunarodnim programerskim takmičenjima, tako i današnji doktorandi, preduzetnici i inovatori. Inspirisani njihovim pričama, kompanija će i u budućnosti nastojati da podrži zajednicu u što većoj mjeri kako bi takvih priča bilo što više.

O svim prilikama koje kompanija doMEn stvara na polju filantropije i edukacije mladih možete pročitati na portalu www.STEMedukacija.me, kao i Facebook i Instagram profilima portala. 

Autor:

Biljana Martinić

Uslovi korišćenja

Copyright © Domain.me, 2008-2019

Kompanija doMEn d.o.o. koristi informacije dostavljene na ovom obrascu da bi bila kontaktu sa korisnicima, kao i da obezbijedi redovna ažuriranja i promociju.Obavijesti nas na koji te način možemo kontaktirati: email, direktna pošta, prilagođeno online reklamiranje. Takođe se, u svakom trenutku možeš predomisliti klikom na "unsubscribe" link koji možeš naći u dnu svakog e-mail-a koji ti pošaljemo, ili tako što ćeš nas kontaktirati na newsletter@domain.me. Prikupljene informacije neće biti zloupotrijebljene. Za više informacija o našim načelima privatnosti, pogledaj Uslove korišćenja. Klikom na "subscribe", slažeš se da možemo obrađivati tvoje informacije u skladu sa ovim uslovima. Kao marketing platformu koristimo MailChimp. Klikom na "subscribe" dozvoljavate prebacivanje informacija osebi na Mail Chimp radi dalje obrade. Za više informacija o MailChimp načelima privatnosti klikni ovdje.