Line.me – Aplikacija za razmjenu poruka i društvena mreža u jednom

Line.me – Aplikacija za razmjenu poruka i društvena mreža u jednom

Kako vrijeme odmiče, tako nam se sve više čini da SMS poruke izumiru. Istina, još uvijek postoje, baš kao što je i radio postojao nakon pronalaska televizije, ali se koriste u značajno manjoj mjeri. SMS poruke koje su nam pomagale da budemo u kontaktu sa drugima, danas djeluju kao pomalo zastarjelo sredstvo komunikacije, naročito ako ih uporedimo sa svim dodatnim sadržajima, koje nude različite aplikacije za razmjenu poruka. Jedna od takvih aplikacija, koja je uz to i prilično jedinstvena, je Line.ME.

Kako je sve počelo?

line more be closer

Južnokorejska aplikacija, Line.Me, je oko Nove godine prešla cifru od 100.000 korisnika, što je impresivan broj, imajući u vidu da je stara nepune 2 godine. Iako najveći broj korisnika dolazi iz Azije, nedavno je zabilježen nagli porast korisnika iz Južne Amerike, a aplikacija takođe počinje da osvaja Sjedinjene Američke Države i Evropu. Ako još uvijek niste čuli za nju, sačekajte još malo, jer ona raste organski, a to je obično pokazatelj da će još dugo biti prisutna.

Svi znamo da ako nešto ostvari uspjeh u jednom dijelu svijeta, ne mora da dostigne isti nivo popularnosti na suprotnom kraju svijeta. Međutim, osnovna ideja ove aplikacije je da ostane što je moguće jednostavnija. Zbog toga, umjesto da nadograđuje aplikaciju sa sve više i više alata, Jeanie Han, glavni izvršni direktor Line.Me-a za SAD, kaže da više vremena provede u uklanjanju alata, nego u njihovom dodavanju. S druge strane, ona navodi i to da besplatne poruke i pozivi jednostavno više nisu dovoljni, već da su to preduslovi koje korisnici očekuju.

Šta je to što Line.Me čini drugačijim od drugih?

line stickers

Dok je cilj da se dizajn i alati zadrže što jednostavnim, postoji nekoliko alata koji se još uvijek rijetko viđaju kod aplikacija za razmjenu poruka. Pored igrica, samostalne kamere i samostalnog servisa za grupne poruke, Line ima i svoju društvenu mrežu, koja se zove Timeline. Iako je Timeline još uvijek u razvoju, ova kombinacija aplikacije za razmjenu poruka i društvene mreže, ide u dobrom pravcu, pa tako, ukoliko si fan poznatih ličnosti, ovdje možeš pronaći zvanični naloga Psy-a ili Snoop Lion/Dogg-a.

U posljednje vrijeme, aplikacije za razmjenu poruka su zapale u probleme zbog problema sa privatnošću. Line.Me ne prodaje naše podatke, prikuplja malu količinu demografskih podataka i nema reklama, što vas može natjerati na razmišljanje o tome kako se uopšte razvija i zarađuje novac. Odgovor leži u tome da, pored već pomenutih zvaničnih naloga poznatih ličnosti, velikih kompanija i malih preduzeća, veliki dio prihoda dolazi od igrica unutar aplikacije i stikera. Očigledno je da su korisnici voljni da plate za dodatni sadržaj, ukoliko je osnovni servis dobar, tako da prema Hanu, što se tiče prihoda, tu nema problema.

U svijetu gdje se sve spaja i gdje hibridi odavno nisu novost, Line.Me se uspješno snalazi u integraciji platforme za razmjenu poruka i društvene mreže. Iako je ovo još uvijek u velikoj mjeri neistražena teritorija, oni preduzimaju korake u pravom smjeru. Zbog toga, potražite aplikaciju i preuzmite je što prije – nemojte da posle bude da vas nismo na vrijeme obavijestili!

Autor:

Hrvoje Hrsto

2 thoughts on “Line.me – Aplikacija za razmjenu poruka i društvena mreža u jednom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Uslovi korišćenja

Copyright © Domain.me, 2008-2019

Kompanija doMEn d.o.o. koristi informacije dostavljene na ovom obrascu da bi bila kontaktu sa korisnicima, kao i da obezbijedi redovna ažuriranja i promociju.Obavijesti nas na koji te način možemo kontaktirati: email, direktna pošta, prilagođeno online reklamiranje. Takođe se, u svakom trenutku možeš predomisliti klikom na "unsubscribe" link koji možeš naći u dnu svakog e-mail-a koji ti pošaljemo, ili tako što ćeš nas kontaktirati na newsletter@domain.me. Prikupljene informacije neće biti zloupotrijebljene. Za više informacija o našim načelima privatnosti, pogledaj Uslove korišćenja. Klikom na "subscribe", slažeš se da možemo obrađivati tvoje informacije u skladu sa ovim uslovima. Kao marketing platformu koristimo MailChimp. Klikom na "subscribe" dozvoljavate prebacivanje informacija osebi na Mail Chimp radi dalje obrade. Za više informacija o MailChimp načelima privatnosti klikni ovdje.