Facebook lansira linkove M.ME za Messenger

Facebook lansira linkove M.ME za Messenger

Da li da vas uopšte pitamo koristite li Messenger? Vjerujemo da već potvrdno klimate glavom, ali da li ste znali da je, sa preko 900 miliona aktivnih korisnika mjesečno i milionima novih koji otvaraju naloge svakog dana, Facebook aplikacija za razmjenu poruka, na dobrom putu da prestigne i sami Facebook po popularnosti? Današnjim lansiranjem M.ME linkova za Messenger, Facebook-ova popularna platforma za komunikaciju, postala je neizostavan dio priručnika za rad svih kompanija, bez obzira na to da li su velike ili male!

Messenger nije samo za dopisivanje sa prijateljima i porodicom

Dok razmjena poruka na Facebook-u ima za cilj komunikaciju sa bliskim osobama, slanje stikera i gifova ili pozivnica za rođendan, vjerovali ili ne, upotreba ove platforme u poslovne svrhe može biti još interesantnija.

U jednoj od svojih objava, Facebook je istakao činjenicu da korisnici i preduzeća prisutna na ovoj platformi svakog mjeseca razmijene preko milijardu poruka putem Messenger-a, a to u prevodu znači milione i milione pitanja o proizvodima, uslugama, sastancima, a ujedno je i odličan način da se odgovori na pitanja upućena korisničkoj podršci.

Kako glasi korisničko ime vaše Facebook stranice?

Administratori Facebook stranica su dugo vremena imali mogućnost da dobiju korisničko ime (username) za stranice svog brenda, što je dolaženje do njihove stranice činilo jednostavnim poput dolaženja do bilo kog veb sajta. Na primjer, našu .ME Facebook stranicu možete pronaći na www.facebook.com/domainme, gdje je ‘domainme’ naše korisničko ime.

Facebook je imao ideju da korisnička imena iskoristi za još lakše povezivanje sa brendovima na Messenger-u, s obzirom na to da će svako korisničko ime na Facebook-u biti jedinstveno.

Ova korisnička imena će početi da se pojavljuju na Facebook stranicama, odmah ispod naziva stranice, sa simbolom @ ispred korisničkog imena. Zbog toga, ukoliko vaša stranica još uvijek nema jedinstven URL, od vas će biti zatraženo da izaberete korisničko ime.

M.ME linkovi za Messenger pokreću vašu komunikaciju

Sada kada znate na koji način će funkcionisati korisnička imena, i to da će vam omogućiti da komunicirate sa klijentima, vrijeme je da vam predstavimo tajni sastojak koji će vaše korisničko ime približiti vašim klijentima.

12481745_967252169991442_452072590_n

M.ME linkovi za Messenger su novi alat koji administratori Facebook stranica mogu koristiti za kreiranje kratkih i pamtljivih linkova (m.me/username) koji, kada se na njih klikne ili se ukucaju, otvaraju konverzaciju sa tom stranicom u Messenger-u.

Još jedan način da se pokrene konverzacija ovog tipa na Facebook-u, jesu Kodovi za Messenger koji funkcionišu na isti način, ali njih koristite uz pomoć kamere na vašem pametnom telefonu.

Kako se koriste M.ME linkovi za Messenger?

Sigurni smo da ste primijetili kako veliki broj preduzeća na svom veb sajtu i ostalim kanalima komunikacije i oglašavanja, ima istaknuta korisnička imena na Twitter-u ili Instagramu, kao i URL Facebook stranice. Njima možete dodati i M.ME linkove za Messenger. Kao što je zapazila i naša Nataša Đukanović, direktorica marketinga .ME:

Facebook je počeo da koristi FB.ME kao skraćeni URL još 2009. godine i već tada smo znali da će to biti jedno od naših najvažnijih partnerstava. U međuvremenu, Facebook je preuzeo neke startup-ove koji koriste .ME, kao što su Karma.ME i MSQRD.ME. Današnje lansiranje M.ME linkova za Messenger je finalna potvrda da Facebook vidi .ME kao pouzdanog i dugoročnog partnera u razvoju svojih proizvoda. Najbolji dio naše saradnje je to što nije potrebno mnogo vremena niti napora da se sve postavi. Oni znaju šta žele, mi znamo šta želimo i onda je sve vrlo jednostavno!
12481743_220453861675538_1119022713_n

M.ME linkovi za Messenger čine komunikaciju između korisnika i biznisa bržom i oni su finalna potvrda kako čak i veliki, globalni brend kao što je Facebook može koristiti jedinstveni domen poput .ME kako bi unaprijedili svoj proizvod!

Autor:

andrija

7 thoughts on “Facebook lansira linkove M.ME za Messenger

 1. Woohoo!!!!

  That's HUGE news for .ME, and great news for ME as one of your biggest fans 🙂

  It's cool, It's a way to easily link to Messenger pages.
  For example you can contact me on:

  http://m.me/domainingcom

  In a side note:
  It's crazy how we all have the same ideas at the same time, I recently bought contact.me to offer similar shortcut to the contact pages of an original chat we are coding…

  So happy for (.)ME Natasa!

 2. Once you have setup a .me Facebook page and have communicated with Facebook users – is it possible to send a message TO ALL messenger contacts of that page (rather than individuals)?

  1. Hi Jo,

   As far we know, Facebook does not allow sending mass messages to your page's contacts. The logic behind it is that you have Facebook posts to do that. Messenger is more for one-on-one, personal, conversation with users that reached out first.

   Happy holidays! 🙂
   Sanja

  1. Hi Holly,
   No. Each and every Facebook user, both private and business, has a Facebook username and thus has a M.Me Messenger link.

Comments are closed.

Uslovi korišćenja

Copyright © Domain.me, 2008-2019

Kompanija doMEn d.o.o. koristi informacije dostavljene na ovom obrascu da bi bila kontaktu sa korisnicima, kao i da obezbijedi redovna ažuriranja i promociju.Obavijesti nas na koji te način možemo kontaktirati: email, direktna pošta, prilagođeno online reklamiranje. Takođe se, u svakom trenutku možeš predomisliti klikom na "unsubscribe" link koji možeš naći u dnu svakog e-mail-a koji ti pošaljemo, ili tako što ćeš nas kontaktirati na newsletter@domain.me. Prikupljene informacije neće biti zloupotrijebljene. Za više informacija o našim načelima privatnosti, pogledaj Uslove korišćenja. Klikom na "subscribe", slažeš se da možemo obrađivati tvoje informacije u skladu sa ovim uslovima. Kao marketing platformu koristimo MailChimp. Klikom na "subscribe" dozvoljavate prebacivanje informacija osebi na Mail Chimp radi dalje obrade. Za više informacija o MailChimp načelima privatnosti klikni ovdje.